Oglasio se sin atentatora iz Slovačke: 'On je nasilniji čovjek, reći ću vam ovo...'

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se sin atentatora iz Slovačke: 'On je nasilniji čovjek, reći ću vam ovo...'
Foto: EPA / Pokušaj atentata na slovačkog premijera

Premijer Slovačke, Robert Fico, ranjen je danas, 15. maja, u atentatu kada je na njega pucano ispred zgrade Vlade u Handlovi.

Napadač je identifikovan kao 71-godišnji ljevičar Juraj C., koji je, prema izveštajima portala aktualiti.sk, vjerovatno legalno posjedovao oružje iz kojeg je izvršio napad na premijera.

Svjedoci tvrde da je napadač prvo viknuo na Fica, nakon čega mu je premijer prišao da se rukuje, a zatim je otvorio vatru. Policija je brzo reagovala i uhapsila osumnjičenog, a slučaj je preuzela Nacionalna kriminalistička agencija Slovačke.

Sevdah, književnost i ljubav: Damir Imamović zatvorio Bookstan, na koncertu bio i Aleksandar Hemon

Sevdah, književnost i ljubav: Damir Imamović zatvorio Bookstan, na koncertu bio i Aleksandar Hemon

Sina osumnjičenog atentatora kontaktirao je portal Aktualiti.sk, a on je izjavio da je šokiran situacijom te da je otac legalno posjedovao pištolj. Međutim, istakao je da nema informacija o tome šta je namjeravao ili planirao njegov otac.

"Apsolutno nemam pojma šta je otac namjeravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo", rekao je on.

Na pitanje da li gaji mržnju prema Ficu, on je odgovorio: "Reći ću vam ovo - nije glasao za njega. To je sve što mogu da kažem o tome."

Čovjek je negirao da je njegov otac ikada otvoreno pomenuo napad ili ubistvo političara. On je također negirao da je njegov otac psihijatrijski pacijent.

"Možda je došlo do 'kratkog spoja', ne znam. On je nasilniji čovjek, ali ne da bi postao psihijatrijski slučaj ili nešto slično".

Osumnjičeni atentator, Juraj C., bio je umjetnički aktivan i objavio je nekoliko zbirki poezije. Ranije je radio u privatnoj službi obezbjeđenja, a 2016. godine bio je žrtva napada u tržnom centru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije