Oglasio se i Pentagon: Netačno da su Prigožinov avion oborile rakete

3
Radiosarajevo.ba
Oglasio se i Pentagon: Netačno da su Prigožinov avion oborile rakete
Foto: USA Today / Pat Ryder

Portparol Pentagona Pat Ryder saopštio je danas da SAD nemaju nikakvih naznaka da je avion u kojem je bio šef ruske paravojne formacije Wagner Jevgenij Prigožin, koji se srušio u srijedu, 23. augusta, u ruskoj Tverskoj oblasti, oboren pomoću raketa zemlja-vazduh.

"Ocjenjujemo da su takve informacije netačne", rekao je Ryder i dodao da Pentagon vjeruje da je Prigožin mrtav, ali da to još nije potvrđeno.

"Jasno je da znamo da grupa Wagner ima mnogo pipaka, neke vojne prirode, neke kriminalne prirode u Africi. Mislim da niko neće odbaciti opasnost te grupe, ili njenih ostataka'', rekao je Ryder.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

On je istakao da će američki zvaničnici nastaviti da prate aktivnosti Wagnera u Africi.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama poginulih u avionskoj nesreći, u kojoj je, kako se navodi, pored Prigožina nastradalo još devet ljudi.

"Prigožin je bio čovjek složene sudbine, ali talentovan", izjavio je Putin na sastanku sa vršiocem dužnosti lidera samoproglašene DNR Denisom Pušilinom.

Portparol Pentagona Pat Ryder saopštio je danas da SAD nemaju nikakvih naznaka da je avion boren pomoću raketa zemlja-vazduh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije