Odvažni učenik ispravio Putina na času historije: Pogrešno je naveo činjenicu

0
Radiosarajevo.ba
Odvažni učenik ispravio Putina na času historije: Pogrešno je naveo činjenicu
Foto: Twitter / Vladimir Putin se družio s učenicima u Vladivostoku

Nakon ljetnih praznika u Rusiji, zanimljiv "incident" desio se prvog školskog dana i neočekivano je izazvao odjek u zemlji ali i svijetu, a čak je naveo i glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova da se oglasi.

Kritičari Kremlja u četvrtak su pozdravili hrabrog učenika koji je odvažno ispravio ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je iznio pogrešnu činjenicu pred djecom na času historije, piše Al Jazeera

Petar Veliki (1675-1725) nije se borio u Sedmogodišnjem ratu, već u Velikom sjevernom ratu koji je trajao 21 godinu, rekao je dječak Putinu.

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

Ruski predsjednik se zahvalio dječaku na ispravku, ali je učenika direktor škole opomenuo zbog “određene drskosti”, prenose mediji.

Mediji koji kritikuju Kremlj i opozicioni političari pohvalili su učenikov žar.

Kira Jarmuš, glasnogovornica zatvorenog disidenta Alekseja Navalnoga, kritizirala je ravnatelja koji vjeruje da škola ne treba podučavati činjenice, već “pokornost i servilnost”, piše Hina.

Incident u srijedu, prvog školskog dana nakon ljetnih praznika u Rusiji, izazvao je odjek u zemlji i naveo glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova da se očituje.

“To nije bilo drsko. Nipošto se ne slažemo s direktorom škole”, rekao je i dodao da se “nada da učenik naknadno neće biti kažnjen”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije