Rusija / Odvažni učenik ispravio Putina na času historije: Pogrešno je naveo činjenicu

03. 09. 2021. u 11:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon ljetnih praznika u Rusiji, zanimljiv "incident" desio se prvog školskog dana i neočekivano je izazvao odjek u zemlji ali i svijetu, a čak je naveo i glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova da se oglasi.

Kritičari Kremlja u četvrtak su pozdravili hrabrog učenika koji je odvažno ispravio ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je iznio pogrešnu činjenicu pred djecom na času historije, piše Al Jazeera

Petar Veliki (1675-1725) nije se borio u Sedmogodišnjem ratu, već u Velikom sjevernom ratu koji je trajao 21 godinu, rekao je dječak Putinu.

Ruski predsjednik se zahvalio dječaku na ispravku, ali je učenika direktor škole opomenuo zbog “određene drskosti”, prenose mediji.

Mediji koji kritikuju Kremlj i opozicioni političari pohvalili su učenikov žar.

Kira Jarmuš, glasnogovornica zatvorenog disidenta Alekseja Navalnoga, kritizirala je ravnatelja koji vjeruje da škola ne treba podučavati činjenice, već “pokornost i servilnost”, piše Hina.

Incident u srijedu, prvog školskog dana nakon ljetnih praznika u Rusiji, izazvao je odjek u zemlji i naveo glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova da se očituje.

“To nije bilo drsko. Nipošto se ne slažemo s direktorom škole”, rekao je i dodao da se “nada da učenik naknadno neće biti kažnjen”.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA