Održana misa za stradale putnike egipatskog aviona

Anadolija
Održana misa za stradale putnike egipatskog aviona
U katedrali Saint Mark u Kairu održana je misa za one koje su život izgubili prilikom pada egipatskog aviona u Sredozemnom moru.

Misu, koja je održana u naselju Abbasiye predvodio je biskup Denial.

U četvrtak je avion EgyptAira sa 66 putnika i članova posade na letu iz Pariza za Kairo nestao iznad istočnog Mediterana, nakon što je ušao u egipatski vazdušni prostor.

U nizu postova na svom zvaničnom twitter profilu EgyptAir je naveo da je kontakt s avionom, u kojem je bilo 56 putnika, sedam članova posade i troje ljudi iz obezbjeđenja, izgubljen u četvrtak rano ujutro.

U petak ujutru, egipatska državna televizija objavila je da je vojska pronašla ostatke aviona. Nešto kasnije istog dana dnevni list Al-Ahram je izvijestio da je crna kutija locirana u području između tri i četiri nautičke milje od mjesta nesreće. U subotu su se pojavile i prve fotografije pronađenih ostataka aviona. 

Prema podacima aviokompanije, u avionu se ukrcalo 30 Egipćana, 15 Francuza, dva Iračana, te po jedan državljanin Velike Britanije, Belgije, Portugala, Alžira, Čada, Kanade, Sudana, Kuvajta i Saudijske Arabije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije