Od udara groma u Češkoj povrijeđeno 22 osobe

0
Radiosarajevo.ba
Od udara groma u Češkoj povrijeđeno 22 osobe
Foto: Screenshot/Twitter / Vatrogasci u Češkoj

Broj hospitaliziranih nakon udara groma u Češkoj, s prvotnih 18 popeo se na 22 osobe, pišu češki mediji.

Povrijeđeni su nakon što je u nedjelju, 2. juna oko 15:30 sati grom udario u stablo pod kojim su stajali tokom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta u dvorcu Liberec-Vratislavice, 90 kilometara od Praga. Među povrijeđenima ima i djece.

"Prvi povrijeđeni počeli su nam pristizati u roku od 30 do 40 minuta. Srećom, većina tih pacijenata imala je samo kratkotrajne poremećaje svijesti ili manje smetnje pokretljivosti udova, rekao je Martin Křivohlávek, zamjenik voditelja Traumatološko-ortopedskog centra i voditelj traumatologije u Liberecu, prenosi češki CT24.

Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do ponedjeljka

Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do ponedjeljka

Spasioci su rekli u nedjelju, 2. juna da je 18 ljudi povrijeđeno, od kojih su neki reanimirani na mjestu događaja. Od njih je 12 osoba zadobilo teže povrede, a šestero je lakše povrijeđeno. Kasnije je u bolnicu, na preporuku bolničara, na pregled došlo još četvero ljudi. 

"Većina pacijenata vjerojatno će danas biti otpuštena nakon kratkotrajnog promatranja", rekao je Martin Křivohlávek, zamjenik voditelja traumatološkog i ortopedskog centra u Liberecu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije