Objavljene fotografije generala kojem će se suditi za veleizdaju

Radiosarajevo.ba
Objavljene fotografije generala kojem će se suditi za veleizdaju
Anadolija / Akin Ozturk nakon hapšenja
Objavljene su prve fotografije uhapšenog bivšeg zapovjednika zračnih snaga Turske, generala Akina Ozturka kojem će se suditi za veleizdaju
U okviru istrage u vezi s pokušajem državnog udara koji je u petak navečer pokušala izvesti grupa vojnika odana terorističkoj organizaciji FETO/PDY, priveden je bivši zapovjednik zračnih snaga Turske general Akin Ozturk.  

Anadolu Agency (AA) došla do je prvih fotografija i videozapisa Ozturka protiv kojeg traje postupak u Odjelu za borbu protiv terorizma.

Ozturk je priveden sinoć i doveden u prostorije Odjela za borbu protiv terorizma, Tužilaštva u Ankari.  Na snimcima i fotografijama može se vidjeti kako Ozturk stoji s rukama na leđima zavezanim lisicama.

Pored njega, privedeno je i nekoliko generala protiv kojih je pokrenuta istraga. Generali koji su učestvovali u pokušaju državnog udara, naknadno će biti izvedeni pred tužioca. 

Bivši zapovjednik zračnih snaga Turske general Akin Ozturk i zapovjednik Odjela za podršku i obuku Oružanih snaga Turske general Metin Iyidil biće procesuirani zbog veleizdaje. Oni će biti optuženi za vođenje puča i planiranje njegove realizacije.

Podsjetimo, u Turskoj je uhapšeno oko 6000 osoba koje se sumnjiče za učešće u pokušaju vojnog udara. 

Predsjednik Turske, Recep Tayip Erdogan, danas je na komemoraciji u Istanbulu rekao kako postoji mogućnost razmatranja pitanja ponovnog uvođenja smrtne kazne u ovoj zemlji. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije