Objavljena uznemirujuća snimka napada na muža Nancy Pelosi

2
Radiosarajevo.ba
Objavljena uznemirujuća snimka napada na muža Nancy Pelosi
Foto: Prtscr / Youtube / Paul Pelosi i napadač

Prije gotovo tri mjeseca Paul Pelosi, muž bivše čelnice Zastupničkog doma američkog Kongresa, pretučen je u njihovom domu u San Franciscu.

Sud je sad objavio snimku policijske kamere koja je nastala u trenutku napada a na kojoj se vidi kako je napadač s čekićem držao Pelosija i u trenutku razgovora s policijom divljački zamahnuo prema njemu i udario ga, koliko se može procijeniti, u predjelu glave, piše Jutarnji list.

Policajci su ga potom, kako se čini, brzo svladali.

Suprug Nancy Pelosi brutalno napadnut u vlastitoj kući

Suprug Nancy Pelosi brutalno napadnut u vlastitoj kući

Muškarac optužen da je čekićem pretukao Pelosija, prijetio je da će je uzeti za taoca i slomiti joj koljena, navodi se u saveznoj kaznenoj prijavi.

Navodne namjere Davida Waynea DePapea objavljene su nakon što su savezni tužitelji optužili 42-godišnjeg muškarca za napad i pokušaj otmice u provali u petak prije zore u kuću porodice Pelosi u San Franciscu.

Nekoliko optužnica podignuto je odvojeno pred Vrhovnim sudom San Francisca, uključujući pokušaj ubojstva, napad smrtonosnim oružjem, provalu, zlostavljanje starijih osoba i prijetnje javnom službeniku, objavila je okružna tužiteljica Brooke Jenkins na konferenciji za novinare.

Upozoravamo vas da je snimka vrlo uznemirujuća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije