Objavljen snimak trenutka u kojem se bombaš raznio u restoranu u Parizu

Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak trenutka u kojem se bombaš raznio u restoranu u Parizu
/ Printscreen
Jeziva snimka iz cafea Comptoir Voltaire

Francuska televizija objavila je uznemirujući snimak nadzorne kamere na kojem je prikazan jedan od napadača, koji su se raznijeli 13. novembra prošle godine u Parizu, kako aktivira svoj samoubilački pojas.

Brahim Abdeslam (31) raznio se u cafeu Comptoir Voltaire istovremeno dok su ostali teroristi započeli stravični napad  u Bataclan teatru.

Kako se vidi na snimku, Brahim Abdeslam stavlja glavu u ruke prije aktiviranja samoubilačkog pojasa. Srećom, niko od ljudi ovom cafeu nije poginuo, ali je povrijeđeno njih 20, od čega je jedno bilo u teškom stanju.

Policija je, nakon napada, našla mali dio njegovog prsta uz pomoću čega su identificirali samoubicu.

Snimak je emitirala francuska M6, a uslijedile su žestoke kritike javnosti.

Salah Abdeslam, koji je dugo nakon napada bio u bijegu, brat je napadača koji se vidi na snimci. Salah nije detonirao svoj samoubilački pojas – trebao je to učiniti na stadionu Stade de France. Salah je uhapšen 18. marta u Belgiji i treba biti izručen Francuskoj gdje će mu suditi za masovno ubistvo te terorizam.

Upozoravamo vas da je snimak izrazito uznemirujući:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije