Objavljen snimak: Teroristi iz Barcelone zabavljali se i smijali prije napada

Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak: Teroristi iz Barcelone zabavljali se i smijali prije napada
Omar Hychami, Houssaine Abouyaaqoub i Moussa Oukabir, napadači iz Barcelone, snimljeni su kako se smiju i šale na benzinskoj stanici samo nekoliko sati prije napada. Oni su kasnije ubijeni u Cambrilsu.

Snimku je u objavio španski dnevnik Ara. Mladići su istu benzinsku pumpu posjetili četiri puta u istom danu kako bi napunili prepaid kartice. Na dan napada u trgovini su kupili hljeb, omlete i svjetla. Kasnije su ih ubili policajci nakon što su sjekirama i noževima napadali pješake.

Na snimci mladići, od kojih jedan nosi dres Real Madrida izgledaju normalno odnosno po ničem se posebno ne ističu. Ara piše da je snimka mladića snimljena u četvrtak u 16 sati oko sati vremena prije nego je Younes Abouyaaqoub počeo napad kombijem.

U napadu je ubijeno 15 ljudi, a više od 130 ih je ozlijeđeno. Sve je počelo u srijedu 16. augusta eksplozijom. Zbog neplanirane eksplozije grupa je ranije krenula u napad. Četvorica osumnjičenih su uhićeni, a jedan je u međuvremenu pušten na slobodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije