Objavljen snimak: Sirijski Pantsir odbija izraelski zračni napad

Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak: Sirijski Pantsir odbija izraelski zračni napad
Foto: wiki / Pantsir-S1

Na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako protivvazdušna odbrana Sirijske arapske armije (SAA) odbija izraelski zračni napad u oblasti Damaska.

Na snimku se vide dejstva sirijskih raketnih sistema, kao i pogađanje jednog od objekata. Osim toga, na snimku se mogu čuti eksplozije. Pretpostavlja se da je Sirijska arapska armija koristila ruski raketni sistem Pantsir-S1.

Ranije je sirijski vojni izvor saopćio da je odbijen zračni napad na Golanskoj visoravni koju su okupirale izraelske snage. Prema njegovim riječima, sredstva PVO su identificirala i oborila nekoliko objekata lansiranih iz Kunatre (region na jugozapadu zemlje).

Ne precizira se ko tačno stoji iza ovog raketnog napada. Izrael izvodi redovne napade na objekte u Siriji. Tel Aviv svoje postupke objašnjava željom da spriječi da savremeno oružje padne u ruke neprijatelja.

Inače, izraelske napade osudio je zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Rjabkova koji ih je ocijenio nelegitimnim i neosnovanim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije