Objavljen snimak povratka ruske policije u Rostov: 'Izdajnici, sramota!'

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak povratka ruske policije u Rostov: 'Izdajnici, sramota!'
Foto: Screenshot / Povratak policije u Rostov

Grupa Wagner je i službeno obustavila svoju pobunu, te su se odlučili povući iz svih osvojenih gradova i zaustaviti svoj put prema Moskvi. 

Ovo je odluka Jevgenija Prigožina, nakon što je razgovarao s Aleksandrom Lukašenkom, predsjednikom Bjelorusije. On je obrazložio kako je htio izbjeći rusko krvoproliće. 

Kada je odluka objavljena i potvrđena, plaćenici grupe Wagner počeli su se pakovati i odlaziti iz Rostova, a tu se vratila policija i vojska Rusije. 

FTV najavio krivične prijave protiv članova Upravnog odbora BHRT-a

FTV najavio krivične prijave protiv članova Upravnog odbora BHRT-a

Oni nisu imali dobar doček u ovom gradu. Okupila se veća grupa građana koji su im govorili da ih treba biti sramota, i da su izdajnici. Postoje čak i nezvanične informacije da su građani blokirali cestu kako bi spriječili ulazak ovih snaga u Rostov. 

Podsjetimo, grupa Wagner je rano ujutro u subotu, 24. juna, pokrenula oružanu pobunu protiv Vladimira Putina i vlasti u Rusiji. Pobuna je završena isti dan, nakon što je Jevgenij Prigožin odlučio obustaviti konvoj prema Moskvi, na nagovor Aleksandra Lukašenka. 

Više o ovim događajima iz Rusije možete čitati OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije