Objavljen jezivi snimak: Još jedan napad kojota na dijete (2) u SAD-u

1
Radiosarajevo.ba
Objavljen jezivi snimak: Još jedan napad kojota na dijete (2) u SAD-u
Foto: Prtscr / Youtube / Sve je snimljeno kamerom

Dvogodišnja djevojčica oporavlja se nakon što ju je napao kojot u petak poslijepodne ispred njezine kuće u četvrti Los Angelesa, rekao je njezin otac za CNN.

Ariel Eliyahuo rekao je da je njegova kći Ariya morala primiti više vakcina protiv bjesnila nakon napada koji se dogodio nakon što je doveo svoju djecu kući iz vrtića.

Video sa sigurnosne kamere pokazuje kako je kojot dotrčao i zgrabio Ariyu te ju je počeo vući nekoliko sekundi prije nego što je otac stigao reagirati.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

"Čuo sam Ariyu kako vrišti. Mislio sam da je pala", rekao je Eliyahuo za CNN. "Odmah sam otrčao vidjeti što se događa i vidio sam kako ju je kojot napao. Podigao sam je u naručje i pokušao natjerati kojota da ode."

Kad mu je kći bila u naručju, Eliyahuo je pokušao otjerati kojota, a zatim je na njega bacio i bocu s vodom dok je trčao. Odveo je svoju kćer unutra, uzeo dasku i krenuo za kojotom, no više ga nije bilo.

On i supruga su dijete hitno odvezli u bolnicu, gdje je primila više vakcina protiv bjesnila. Rekao je da mu je kćer bolje, ali da su oboje njegove djece prestravljeni nakon ovoga.

Žive u Woodland Hillsu, koji je imućnija četvrt, pa nije očekivao da će se to tamo dogoditi, rekao je: "Mi ne živimo u zoološkom vrtu, živimo u Los Angelesu. Sada se stvarno, stvarno, jako bojim pustiti djecu da izađu same, čak i u dvorište."

Službenici za zaštitu divljih životinja pokušavaju uhvatiti kojota, potvrdio je Patrick Foy, službenik za javno informiranje u kalifornijskom Odjelu za ribu i divlje životinje. U subotu navečer viđeno je nekoliko kojota u tom području, ali ih nisu uspjeli uhvatiti, dodao je on.

"Vlasti su uzele uzorke s odjeće djevojčice i nadaju se da će prikupiti DNK koji će koristiti za identifikaciju životinje nakon što je uhvate. Kojot će biti eutanaziran kako bi ga mogli testirati na bjesnoću", rekao je Foy i priznao da je iznimno neobično da kojoti lutaju takvim područjima.

Ranije ove godine, kojot je napao dvogodišnju djevojčicu u obližnjem okrugu Orange.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije