Obilne kiše odnose ljudske živote

Radiosarajevo.ba
Obilne kiše odnose ljudske živote

Osam osoba se utopilo u Andaluziji i regiji Murci u poplavama koje su izazvale obilne kiše kada su se sručile u petak na jug i istok Španije, prema novom izvještaju regionalnih vlasti.

Nakon što su zahvatile jug zemlje, kiše su se pomjerile prema istoku, prije nego što su otišle prema sjeveru duž mediteranske obale. Luke Valencia i susjedna Sagunto su bile zatvorene u toku noći, a otvorene su u subotu ujutro, saopćile su regionalne vlasti.

U regiji Valencije je povrijeđeno 35 osoba, prema pisanju štampe, dok se tornado sručio na objekte postavljene za karneval u gradu Gandia. 

U Andaluziji su poginule četiri osobe, dok je oko 500 stanovnika bilo još evakuirano u subotu ujutro.

Nakon što se utopila jedna 80-godišnja žena u Alori, u blizini Malage, regionalne vlasti su obavijestile o još dva smrtna slučaja: muškarac i žena su pronađeni u beživotnom stanju u automobilu u mjestu Cuevas de Almanzora, na sjeveru Almerije.

Četvrta osoba, koja je imala srčanih problema, umrla je u bolnici nakon što je helikopterom evakuirana iz kuće u Veri, drugom mjestu u Andaluziji.

U regiji Mursije, istočnije, otkriveno je u subotu ujutro tijelo muškarca od oko pedesetak godina, što je četvrto tijelo, saopćila je glasnogovornica regionalne vlade.

Prethodne večeri tri osobe su nestale u ovoj regiji: desetogodišnja djevojčica i 65-godišnji muškarac pronađeni su u dva automobila koje je odnijela bujica, kao i jedan čovjek koji je pronađen mrtav nakon što je u automobilu pao u provaliju, javila je danas Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije