Obilježena 16. godišnjica nestanka Madeline McCann, sestra Amelie prvi put progovorila u javnosti

0
Radiosarajevo.ba
Obilježena 16. godišnjica nestanka Madeline McCann, sestra Amelie prvi put progovorila u javnosti
Screenshot / Madeline McCann

Mlađa sestra Madeleine McCann sinoć 3. maja, prvi put je javno progovorila dok je njena porodica obilježavala potresnu 16. godišnjicu nestanka djevojčice. 

Malena Maddie, imala je samo tri godine kada je nestala iz apartmana za odmor u Praia da Luz u Portugalu u maju 2007. godine.

Njena sestra Amelie, koja sada ima 18 godina, pridružila se svojim roditeljima i dobronamjernim ljudima sinoć na služenju svijeća posvećenj njenoj sestri. Amelie je rekla: "Lijepo je što smo svi zajedno, samo se okupljamo tužnim povodom".

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Bdijenje je uslijedilo dvije nedelje nakon što je njemački sud odlučio da ne vodi postupak za seksualne delikte protiv muškarca koji je osumnjičen za Madeleinin nestanak.

Amelie su srdačno dočekali lokalni stanovnici tokom neformalnog molitvenog okupljanja u njihovom rodnom selu Rothley, u Leicestershire-u (Engleska).

Maddieini roditelji Garry i Cate jeli su tapas (špansko jelo) sa prijateljima, u trenutku kada je Maddie oteta iz njihovog stana.

Amelie je došla na red da zapali svijeću za sestru Maddie i drugu nestalu djecu na ratnom spomeniku. Slike njene sestre krasile su crnu ogradu, a fenjer nade još uvijek svijetli za nju.

Tužna majka Cate, obučena u crne farmerke i plavu jaknu, pridružila se molitvama, međiutim ni ona ni otac Garry nisu željeli da se obrate okupljenim građanima, zbog silne tuge za njihovom kćeri, prenosi Dailymail.co.uk.

3rd May 2023 Today marks the 16th anniversary of Madeleine’s abduction. Still missing…….still very much missed. It is...

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Tuesday, May 2, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije