Obamini agenti s prostitutkama u Cartageni

Radiosarajevo.ba
Obamini agenti s prostitutkama u Cartageni


Samit Amerika u Kolumbiji očigledno je bio prilika da se umorni i brzim životom opterećeni Amerikanci 'malo' opuste. Jutros smo objavili slike Hillary Clinton, rasplesanu i s flašom piva u ruci, a Barack Obama istovremeno je poručio kako će bit vrlo ljut ako se pokaže da su njegovi agenti, zaduženi za zaštitu predsjednika, zatečeni s prostitutkama.

Obama je dodao kako će Tajna služba SAD potpuno istražiti navode o događajima od srijede, prije Obaminog dolaska u Cartagenu.

Američka Tajna služba u subotu je opozvala s dužnosti 11 svojih agenata, a skandal je proširen i na pet vojnika iz osiguranja, objavili su američki mediji

Agenti koji su išli kao prethodnica osiguranju navodno su doveli nekoliko prostitutki u hotel u kojem su odsjeli, a u kojem je trebao boraviti i Obama.

Agenti Tajne službe zatečeni su u prekršaju kada je jedna od žena ostala u sobi agenta nakon sedam sati ujutro „suprotno pravilima hotela“, izjavio je republikanski kongresmen Peter King, čelnik Odbora koji nadgleda Tajnu službu. Kada je agent odbio otvoriti vrata službeniku hotela, pozvana je policija, koja je kasnije o incidentu obavijestila američku ambasadu.

Agenti Tajne službe koji su sudjelovali u incidentu, poslani su kući i zamijenjeni drugim osobljem Tajne službe, prije nego što je Barack Obama doputovao u petak, objavila je Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije