Novi šok u Njemačkoj: Još jedan modni lanac zatvara nekoliko prodavnica

0
Radiosarajevo.ba
Novi šok u Njemačkoj: Još jedan modni lanac zatvara nekoliko prodavnica
Foto: Printscreen / Modni lanac Rübsamen

Nakon stečaja u septembru 2023., jedan njemački modni lanac mora zatvoriti više poslovnica.

Renomirani njemački modni lanac Rübsamen u septembru 2023. morao je podnijeti zahtjev za bankrot i od tada intenzivno traži nove investitore – ali zasad bez uspjeha. Prema izvještaju "Fashion Uniteda", direktor Marcus Vorwohlt sada planira pronaći "neovisno rješenje".

Vorwohlt stoga namjerava preuzeti cijelu grupu. To bi se moglo omogućiti prijenosom restrukturiranja na novu pravnu osobu ili kroz stečajni plan. Na taj način bi se u Rübsamenu moglo osigurati do 100 radnih mjesta.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Uštede su neizbježne pri restrukturiranju Rübsamena. Kao rezultat toga, značajno će se smanjiti broj podružnica u Augsburgu i doći će do smanjenja zaposlenih. Osim toga, četiri prodavnice bit će zatvorene do kraja januara 2024., uključujući: Weilheim, Aichach,Schrobenhausen kao i partnerska prodavnica u Friedbergu.

Ostaje otvoreno samo sjedište u Augsburgu i još sedam poslovnica. Vorwolt naglašava da "trenutačna situacija u maloprodaji i promjene potrošačkih navika" modnom lancu Rübsamenu nisu ostavili drugog izbora, piše Fenix.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije