Novi detalji užasa u Berlinu: 'Znao je šta radi. Dodavao je gas'

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji užasa u Berlinu: 'Znao je šta radi. Dodavao je gas'
Foto: EPA-EFE / U Berlinu vozač uletio među grupu građana i usmrtio jednu osobu

"Znao je šta radi. Stalno je dodavao gas", ispričao je novinarima Spiegela Sadik Rustemi, koji je u srijedu oko 10:30 gledao kako se nepoznati vozač u srebrnom Renaultu Clio zabija među prolaznike, a potom završava u izlogu jedne od najprometnijih ulica u Berlinu.

Jedna osoba je poginula, a barem osmero je teško povrijeđeno. Motiv još nije jasan.

Na osnovu svega što su do sada saznali, istražitelji trenutno smatraju da je riječ o vozačkom divljanju, a ne o saobraćajnoj nesreći, objavio je Spiegel u srijedu oko 21 sat.

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Nema sumnje u terorizam, navodi Tagesspiegel. No Bild tvrdi da policija po najnovijim saznanjima ne može isključiti niti političke motive.

Berlinska ulica Kurfürstendamm pored koje se u srijedu ujutro vozač Renault Clija zabio u prolaznike, omiljena je noćna pista za ilegalne trke automobilima, koje nerijetko završavaju sa stradalima. No mediji navode i slučajeve kad je bilo mrtvih jer su se vozači pomućene svijesti zabili među druga vozila i pješake.

Vozač, kojeg njemački mediji identificiraju pod imenom Gor H. (29), bio je poznat policiji, ali ne kao ekstremist. Bio je poznat kao nasilnik, a svjedoci opisuju da se na mjestu nesreće ponašao izgubljeno i konfuzno. Vikao je "molim vas, pomoć" dok su ga policajci odvodili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije