EU / Novi detalji ubistva državljanina BiH: Na snimku sjedi s ubicom prije zločina

22. 01. 2020. u 11:22:00 J. M.

Shares: 11

Pojavili su se novi detalji u slučaju ubistva Šerifa G., 44-godišnjeg državljanina BiH, koga je u subotu vatrenim oružjem usmrtio Bernd S. u njemačkom Blankenfeldeu.

Državno tužilaštvo istražuje Bernda S., vlasnika restorana brze hrane, zbog ubistva koje je, navodno, počinjeno u svađi zbog kupoprodaje polovnog automobila.

Tragedija u Njemačkoj: Državljanin BiH ubijen u svađi zbog polovnog automobila

Pojavio se i video na kojem se vide počinitelj i žrtva neposredno prije zločina. Bernd S. (59) i njegova žrtva Šerif G. (44) sreli su se prošle subote u jednom restoranu u Blankenfeldeu gdje ih je snimila nadzorna kamera. Razgovarali su normalno, bez svađe, da bi u 15.49 sati napustili objekt.

Tada je posljednji put viđen Šerif G. koji je trebao prodati automobil Berndu S. Šerifova rodbina u nedjelju je pokucalana vrata Bernda S. tražeći objašnjenje gdje je državljanin BiH.

Umjesto odgovora, Bernd S. pozvao i policiju i požalio se da mu prijeti nekoliko Bosanaca. Na mjesto incidenta stigla je policija i naredila Šerifovoj rodbini da se udalji od Berndove kuće.

Dosadašnji nalazi istrage pokazuju da je u tom trenutku Šerif već bio mrtav u podrumu Berndove kuće. Međutim, niko nije sumnjao u vlasnika imbis restorana sve dok u ponedjeljak ujutro Bernd S. nije pozvao policiju i priznao zločin.

Zato ne čudi da se rodbina Šerifa G. verbalno sukobila s policijom dok je trajao uviđaj na mjestu zločina. Izrazili su nezadovoljstvo što policija prethodnog dana nije pretražila kuću, iako su nagovještavali da je njihov rođak tamo.

Policija i javno tužilaštvo u Potsdamu sada istražuju okolnosti zločina, odnosno koliko ima istine u tvrdnjama Bernda S. da je ubistvo počinio u samoodbrani. Osumnjičeni će biti biti izveden pred sudiju koji će odlučiti hoće li mu odrediti pritvor.

NEMA KOMENTARA