Novi detalji stravičnog napada u Sydneyu: Najmanje četiri osobe ubijene

2
Radiosarajevo.ba
Novi detalji stravičnog napada u Sydneyu: Najmanje četiri osobe ubijene
Foto: EPA - EFE / Policija i hitna pomoć ispred tržnog centra u Sydneyu

Jedan muškarac je upucan, a više ljudi, uključujući devetomjesečnu bebu, navodno je napadnuto nožem u incidentu koji je izazvao paniku u tržnom centru u Sydney.

Mase su se mogle vidjeti kako bježe iz tržnog centra Westfield na Bondi junctionu, gdje lokalni mediji navode da su četiri osobe mrtve.

Policija je proglasila kritičan incident nakon što je muškarac upucan netom prije 16:00 po lokalnom vremenu nakon izvještaja o napadu.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Incident je u toku i ljudi se pozivaju da izbjegavaju područje.

Video snimci pokazuju desetine policijskih i vozila hitne pomoći na mjestu događaja, a slike na društvenim mrežama navodno prikazuju više žrtava, kao i muškarca koji nosi veliki nož.

New South Wales Ambulance je rekao agenciji AFP da je jedan muškarac, za kojeg se vjeruje da je napadač, upucan od strane policije.

Jedan svjedok je rekao Reutersu da su vidjeli nekoga kako leži povrijeđen i gledali su šta se događa.

"Onda smo vidjeli sve te ljude kako trče prema nama i onda smo čuli pucanj i moj suprug nas je povukao u prodavnicu i onda smo vidjeli damu kako pokušava zaključati vrata i onda nije mogla zaključati prednja vrata pa smo ušli u kancelariju koja je bila zaključana i onda smo tamo bili dok policija nije došla po nas."

Drugi je rekao da su vidjeli ženu kako leži na podu, dodajući: "Ali to je bilo ludo, bilo je ludilo, nisam to očekivao", piše BBC

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije