Novi detalji pucnjave u Nashvilleu: Poznat identitet i motiv napadačice?

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji pucnjave u Nashvilleu: Poznat identitet i motiv napadačice?
Foto: Photojoiner / Napad u školi

U pucnjavi u privatnoj kršćanskoj školi u Nashvilleu, u Tennesseeju, ubijeno je šestero ljudi, među kojima i troje djece, a više njih je povrijeđeno.

Nakon pucnjave koja se dogodila policija je stigla na mjesto događaja i likvidirala je napadača.

Na konferenciji za novinare nakon tragičnog incidenta, saopštili su da se radi o ženskoj osobi kod koje su pronađene dvije puške i jedan pištolj.

Pucnjava U Hrvatskoj: Policija privela petero ljudi

Pucnjava U Hrvatskoj: Policija privela petero ljudi

Kasnije su se pojavile informacije da se radi o bivšoj učenici škole, a popodne je objavljeno i ime napadača, radi se o Audrey Elizabeth Hale.

Nakon što je završila školu, studirala je na Nossi koledžu za umjetnost i dizajn, a nakon diplome je radila kao grafički ilustrator.

John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanja novinara precizirao da se izjašnjava kao transrodna osoba. Još uvijek nije jasno je li napadačica službeno identificirana kao žena ili muškarac.

Policija tvrdi kako je napad bio unaprijed planiran, te da je u toku analiziranje manifesta i pisma napadačice koju je policija usmrtila nedugo nakon pucnjave.

Iz policije su dodali kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade.

"Policija je pronašla pismo i kartu povezanu s pucnjavom u školi Covenant", rekao je šef policijske uprave Metro Nashville John Drake.

"Imamo manifest, imamo neke spise koje analiziramo, a koji se odnose na današnji datum", rekao je Drake na konferenciji za novinare u ponedjeljak poslijepodne. "Imamo kartu na kojoj je nacrtano kako se sve ovo trebalo odvijati."

Drake je za NBC News rekao da je ogorčenost mogući motiv napadačice.

"Čini se da je možda zamjerala i bila ogorčena zbog toga što je morala ići u tu školu", rekao je Drake i dodao da je nasumično pucala po učenicima i ostalima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije