Nove informacije: Papa Franjo se osjeća bolje, ali ostaje u bolnici

0
Fena
Nove informacije: Papa Franjo se osjeća bolje, ali ostaje u bolnici
Foto: EPA-EFE / Papa Franjo

Zdravlje pape Franje se popravlja nakon što je hospitaliziran zbog respiratorne infekcije i nastavio je s radom dok traje liječenje, rekao je u četvrtak glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni.

"Njegova svetost papa Franjo dobro se odmorio tokom noći. Klinička slika mu se postepeno popravlja i nastavlja planirano liječenje. Jutros nakon doručka pročitao je novine i nastavio s radom", stoji u saopćenju, navodi Reuters.

Bruni nije rekao kada bi Franjo mogao napustiti rimsku bolnicu Gemelli. Vatikan je u srijedu saopćio kako se očekuje da će tamo provesti "nekoliko dana".

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Papa je primljen u bolnicu nakon što se požalio na poteškoće s disanjem, što je izazvalo novu zabrinutost oko zdravlja 86-godišnjeg pape, koji pati od brojnih bolesti.

Talijanska novinska agencija ANSA izvijestila je ranije da je medicinsko osoblje "vrlo optimistično" da bi Papa mogao biti otpušten na vrijeme za proslavu Cvjetnice 2. aprila - početak ceremonija koje traju do Uskrsa koji je 9. aprila.

Još uvijek nije poznato hoće li papa moći učestvovati u raznim službama, čak i ako bude otpušten do vikenda.

ANSA je, citirajući neimenovane bolničke izvore, javila da su doktori "za sada" isključili srčane probleme i upalu pluća. Vatikan je također rekao da on nema COVID-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije