Nova drama na ulicama Ankare: Pucnjava u blizini Ambasade SAD-a

Radiosarajevo.ba
Nova drama na ulicama Ankare: Pucnjava u blizini Ambasade SAD-a
Samo nekoliko sati nakon tragične pogibije Andreja Karlova, ruskog ambasadora u Turskoj, napadnuta je još jedna ambasada velike svjetske države u Ankari. Ovog puta napadač je napao Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država.

Kako izvještava Russia Today, američki State Department upozorio je američke državljane da izbjegavaju zgradu Ambasade svoje države u Turskoj, nakon što je prijavljen slučaj pucnjave u blizini ove zgrade.

Rano jutros, prema lokalnom vremenu, jedna osoba naoružana puškom pokušala je, navodnom, nasilno ući u američku ambasadu u Ankari, nakon čega je došlo do pucnjave između te osobe i policijskih službenika.

Uskoro je ovaj napadač uhapšen, te do sada nije poznat njegov identitet, no kako izvještavaju turski mediji napadač se zove Sahin S. On je, prenosi RT, psovao ispred ambasade, uzvikujući „nemojte se poigravati s nama“.

Sve to dogodilo se samo nekoliko sati nakon stravičnog ubistva ruskog ambasadora u Ankari, zbog kojeg je sinoć vladala uzbuna u cijelom svijetu, a kako je najavljeno zbog svih dešavanja bit će pojačane mjere osiguranja oko ambasada u Ankari. Američka ambasada u Turskoj oglasila se na svom zvaničnom Twitter profilu, kazavši kako će danas biti zatvoreni zbog istrage i realne opasnosti.

Izdato je i upozorenje američkim državljanima da izbjegavaju putovanje u Tursku, kako bi se izbjegle neželjene situacije, ali i zbog „povećane opasnosti od terorističkih grupa“ u ovoj državi.

U nastavku pogledajte i snimak koji, navodno, pokazuje hapšenje novog napadača u Turskoj.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije