Njemački novinar žestoko opleo po Christianu Schmidtu: 'Stvara probleme i ugrožava BiH'

7
Radiosarajevo.ba
Njemački novinar žestoko opleo po Christianu Schmidtu: 'Stvara probleme i ugrožava BiH'
Foto: Prtscr / Youtube / Napravio i figuricu Schmidta

Njemački satiričar Jan Böhmermann je posvetio čitavu epizodu svoje emisije Magazine Royale visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu, rekavši kako samo stvara probleme i tako ugrožava demokratiju u našoj zemlji. 

Njemački voditelj je kritikovao Schmidta za ignorisanje slavljenja neustavnog dana RS-a i generalno nesankcionisanje ponašanja lidera SNSD-a, Milorada Dodika

Međutim, to je bio tek početak, s obzirom na to da je većina segmenta bila posvećena Schmidtovim vezama s HDZ-om. Böhmermann je spomenuo kako je Schmidt odavno povezan s ovom strankom, i u BiH i u Hrvatskoj, te je posebno napomenuo odlikovanje Ante Starčević, koje je ovaj njemački diplomata dobio 2013. godine

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Na kraju, Böhmermann je napravio i figuricu Christiana Schmidta, te mu čak dodao i spomenuto hrvatsko odlikovanje. Dodao je i kako je Schmidt beznadežno opterećen, te kako bi trebao raditi na promicanju mira u našoj zemlji, ali kako radi sve suprotno od toga. 

Böhmermann je njemački voditelj i satiričar na kanalu ZDF i vodi emisiju Magazine Royale na ovoj televiziji od 2020. godine. Prije toga, vodio je sličnu emisiju na drugom ZDF kanalu, od oktobra 2013. godine.

Dospio je u žižu svjetske javnosti 2016. godine, kada je javno vrijeđao predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije