Njemačka: Uskoro suđenje ubici malenog Muhameda iz BiH

Radiosarajevo.ba
Njemačka: Uskoro suđenje ubici malenog Muhameda iz BiH
0 / Muhamed Januzi i otmičar
Za dvije sedmice, 14. juna, počet će suđenje 32-godišnjem Silviu S.

Silvio S. osumnjičen je za teška ubistva dvojice dječaka, četverogodišnjeg Muhameda J. iz BiH i šestogodišnjeg Elijasa S. iz Potsdama.

 

Njemački mediji objavili su detaljnije opise stravičnih zločina koje je počinio Silvio.

 

Silvio je najprije 8. jula oteo šestogodišnjeg dječaka Eliasa u Potsdamu. Njegova majka Anita nestanak je prijavila policiji, a hiljade građana Podstama pridružilo se potrazi. Jedan neimenovani građanin je tada za medije rekao: “Danju pazim svoju bebu, noću tražim Eliasa.”

 

Ipak, prema navodima iz optužnice, Elias je tada bio već mrtav.

 

Silvio S. ga je namamio u svoj automobil, i dao mu pilulu za spavanje, nakon čega ga je seksualno zlostavljao. Dječak je plakao i vrištao, nakon čega ga Silvio udavio.

 

Ništa manje okrutna nije ni sudbina Muhameda J, porijeklom iz naše zemlje koji je nestao 1. oktobra. On je otet u centru za azil u Berlinu, a Silvio ga je odveo u svoj stan u četvrti Flaming. Tu mu je dao pilulu za spavanje i seksualno ga zlostavljao. Kada je dječak počeo vrištati, Silvio ga je počeo daviti. U jednom trenutku Muhamed je prestao vrištati, zbog čega ga je Silvio, vjerujući da je mrtav, prestao daviti. Nekoliko minuta kasnije Muhamed se probudio, te ga je Silvio uspavao hloroformom i zadavio kaišem.

 

Silvia je prijavila njegova porodica, nakon što je policija objavila snimke nadzornih kamera. Na snimku ga je prepoznala majka i pitala da li je to on, što je Silvio i priznao. Također, zločin je priznao i ocu nakon što je on izvršio pritisak, podsjeća Avaz. Prije toga ga je prepoznao komšija, ali nije mogao vjerovati da je to on.

 

Tužilaštvo navodi da je Silvio posjedovao i brojne snimke s dječijom pornografijom.

 

Suđenje će biti održano pod velikim mjerama osiguranja jer je Silvio dobio veliki broj prijetnji. U zatvoru ga moraju štititi od drugih zatvorenika. Dodaje se i kako je pokušao izvršiti samoubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije