Njemačka policija uhapsila skupinu dilera: Optuženi porijeklom iz BiH, Crne Gore, Turske...

0
Radiosarajevo.ba
Njemačka policija uhapsila skupinu dilera: Optuženi porijeklom iz BiH, Crne Gore, Turske...
Foto: France24 / Njemačka policija

Njemačka policija je imala veliki uspjeh u borbi protiv kriminala povezanog s drogom. U Metzingenu, Mossingenu i Tubingenu u srijedu su pretraženi stanovi i bunkeri i uhapšeno je deset osumnjičenih dilera.

Kriminalna grupa je navodno zaradila dva miliona eura (četiri miliona KM) švercom droge u Njemačkoj, piše Schwabisches Tagblatt.

"Fokus operacija bio je u Mössingenu", rekla je glasnogovornica policije.

Predrag Kojović: "Mogli smo biti odlični đaci, sada molimo za dodatni rok"

Predrag Kojović: "Mogli smo biti odlični đaci, sada molimo za dodatni rok"

Službenici Reutlingena i specijalci zaplijenili su ukupno oko tri kilograma marihuane, oko 50 grama kokaina, oko 50.000 Eura (100.000 KM) gotovine i prazan pištolj. Sveukupno, istražitelji su osumnjičene teretili za trgovinu nekoliko stotina kilograma marihuane i kokaina.

"Nije prodano samostalnim kupcima", rekla je portparolka. "Oni su malo na višem položaju kod dilera". Pretpostavlja se da je desetorica osumnjičenih ostvarila profit od oko dva miliona eura (četiri miliona KM) svojim poslom s drogom.

Osmorica optuženih, u dobi od 25 do 45 godina, uskoro će biti izvedeni pred sud na zahtjev tužilaštva u Tibingenu, a potom će im najvjerovatnije biti određen pritvor. Prema podacima policije, osam uhapšenih dolazi iz BiH, Italije, Kazahstana, Libana, Crne Gore i Turske. Neki od njih imaju i njemačko državljanstvo.

Dvojicu od deset uhapšenih policija je pustila. "To zavisi od individualne umiješanosti u zločin i okolnosti", rekla je glasnogovornica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije