Njemačka policija traži pomoć građana zbog pijanog vozača kamiona iz Bosne

0
Radiosarajevo.ba
Njemačka policija traži pomoć građana zbog pijanog vozača kamiona iz Bosne
Foto: Prtscr / Youtube / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Vozač kamiona s poluprikolicom bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka vozio je u alkoholiziranom stanju autocestom u Njemačkoj.

Krivudao je autocestom, no nije poznato je li prouzročio materijalnu štetu. Policija traži pomoć kako bi rasvijetlila detalje vožnje bh. vozača. Kako je navedeno u policijskom priopćenju, u večernjim satima 23. juna 2023. godine oko 21:20 sati, kamion s poluprikolicom bosanskohercegovačkih registarskih oznaka vozio je cestom L151 dolazeći iz Mertesdorfa u smjeru Hermeskeila.

"Vozač vozila bio je u alkoholiziranom stanju", navela je policija u svom priopćenju.

Dr. Čustović o Sarajliji koji je diplomirao medicinu na Harvardu: Znate li ko je Damir Ljuboja?

Dr. Čustović o Sarajliji koji je diplomirao medicinu na Harvardu: Znate li ko je Damir Ljuboja?

Policija navodi kako je vozač više puta prelazio iz jedne prometne trake u drugu.

"Trenutno je nejasno je li svojim postupanjem prouzročio konkretnu opasnost ili čak štetu pojedinim sudionicima u prometu. Policijski inspektorat Hermeskeila moli javnost za pomoć u rasvjetljavanju činjenica", navodi policija.

Vozača kamiona zaustavila je patrola policijske postaje Hermeskeil. Kontrolom prometa utvrđena je velika alkoholiziranost vozača teretnog vozila. Vozaču kamiona uzet je uzorak krvi, te je pokrenut uviđaj: "Odgovarajuće informacije o stilu vožnje vozača kamiona prihvaćaju se pozivom na 06503 9151-0 ili e-poštom na pihermeskeil.wache@polizei.rlp.de."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije