Njemačka: Nakon što je pronađena mrtva djevojčica (10), policija demantirala glasine o tri dječaka

0
Radiosarajevo.ba
Njemačka: Nakon što je pronađena mrtva djevojčica (10), policija demantirala glasine o tri dječaka
Foto: France24 / Njemačka policija

Nakon što je u utorak 4.travnja pronađena mrtva desetogodišnja djevojčica dječjem domu u Wunsiedelu, Bavarska, Njemačka, nadležna policijska uprava u Gornjoj Franačkoj u četvrtak demantirala je nekoliko glasina i lažnih informacija koje su se pojavile u njemačkim medijima.

Kako se navodi u saopćenju policije, zaposlenica u domu je otkrila beživotnu djevojčicu u jednoj od prostorija u ustanovi u utorak ujutro, prenosi Fenix Magazin.

Prema navodima policije, prvi nalazi sudsko-medicinskog vještačenja ukazivali su na vanjski utjecaj koji bi mogao biti uzrok smrti djevojčice. Kriminalistička policija i državno odvjetništvo započeli su istragu zbog sumnje na ubistvo.

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Policija: Još nema konkretnih sumnji

U srijedu je kružila informacija da su u fokusu istražitelja tri dječaka u dobi od jedanaest i 16 godina. Međutim, nema konkretne sumnje u dječake ili druge osobe, naglasila je Julia Kufner, glasnogovornica policijske uprave u Gornjoj Franačkoj na upit medija. "Slijedom navedenog, niti jedan osumnjičenik nije u pritvoru", rekli su u policiji.

Nema dokaza o seksualnom zločinu

Ured je također odbacio glasine koje je nekoliko medija objavilo u četvrtak da je djevojčica možda bila žrtva seksualnog zločina. To se u ovom trenutku ne može potvrditi, navode iz policijske uprave. Budući da istrage još nisu dovršene, ne može se u potpunosti isključiti seksualni prijestup, rekla je glasnogovornica Küfner.

U međuvremenu su kriminalistička policija i državno odvjetništvo osnovali posebno povjerenstvo 'Park' od 40 članova, koje čini nekoliko policijskih uprava. Tako je osigurano više tragova u krugu ustanove, rečeno je u četvrtak. Osim toga, prvi tragovi bi se evaluirali u suradnji sa sudskom medicinom i Uredom bavarske državne kriminalističke policije.

Policija i dalje javlja da se provode razgovori i provjere u socijalnom okruženju žrtve. "Osim toga, provjeravaju se sve osobe koje su bile u objektu objekta prije i u vrijeme pronalaska tijela". Trenutno nema dokaza da je itko neovlašteno pristupio objektu izvana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije