Njemačka: Najmanje 11 mrtvih u najvećim poplavama u posljednjih sto godina

Anadolija
 Njemačka: Najmanje 11 mrtvih u najvećim poplavama u posljednjih sto godina
/ Anadolija
U poplavama izazvanim obilnim kišnim padavinama u posljednjih nekoliko dana u njemačkim pokrajinama stradalo je 11 osoba, sedam u Bavarskoj i četvoro u Baden-Wuerttembergu.

Istovremeno, više od 42 osobe, od kojih osam teže povrijeđeno je u petak u udaru groma na rock koncertu u zapadnoj Njemačkoj.

Njemačka je već nekoliko dana izložena jakim kišnim padavinama, što je dovelo do poplava u nekoliko područja širom zemlje. U bavarskom gradu Simbach am Innu, poplava je odnijela sve zalihe pilane, ostavivši gomilu rascjepkanog drva na ulicama devastiranog grada.

Spasilački timovi u Simbachu su pronašli tri tijela osoba koje su bile zarobljene u kući.

"Bujica je bila tako brza da praktično ljudi nisu imali vremena pobjeći", izjavio je glasnogovornik policije Armin Angloher i dodao da se još nekoliko osoba vode kao nestali.

Policija je saopštila sa je blizini je pronađeno tijelo muškaraca, dok je 80-godišnja starica nekoliko kilometara dalje također stradala kada se njena kuća obrušila.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je na konferenciji za medije kako "žali za ljudima koji su ovim poplavama izgubili živote" i istakla da stoji uz porodice pogođene u najvećim poplavama u posljednjih 100 godina.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije