Njegovateljica u domu za stare objavila video na TikToku, dan kasnije pronađena mrtva

Radiosarajevo.ba
Njegovateljica u domu za stare objavila video na TikToku, dan kasnije pronađena mrtva
Screenshot / Jeanette McKenna

Jeanette McKenna (53) koja je 10 godina radila kao njegovateljica u Barrheadu u Škotskoj, objavila je na TikToku video na kojem pleše sa 102- godišnjim muškarcem, korisnikom doma gdje je bila zaposlena. Snimak je postao viralan, a ona je dan kasnije pronađena mrtva u svojoj kući. 

Preminula je sedmog maja u Barrheadu, ne zna se još uzrok smrti.

Kolege iz Whitecraigs Care Home u blizini Glasgowa opisali su je kao "nevjerovatnu" ženu, piše Miror.

Njen sin Alex Fernie objavio je dirljivu poruku u kojoj je napomenuo da je njegova majka bila nesebična i upozorio sve da koronavirus shvate ozbiljno. 

"Dala je život da bi zaštitila druge i u velikoj mjeri to je bila moja mama - dok ste vi bili dobro, dobro je bila i ona. Nesebična u svakom pogledu", napisao je Fernie na Facebooku ističući da je Jeanette obožavala svoj posao i da je bila pravi anđeo.

Poručio je svima da se čuvaju jer je života zaista kratak. 

"Neka i vaši najdraži budu sigurni... Mama, uvijek ćeš mi nedostajati, uvijek ću te voljeti i zauvjek ću te pamtiti kao najbolju osobu koju sam poznavao. R.I.P. Mama, volim te", napisao je Alex Fernie.

Asocijacija Barrhead Housing kojoj pripada i dom u kojem je radila Jeanette, dezinfikovao je njenu cjelokupnu imovinu i saopštila njenim komšijama da potraže ljekarski savjet.

Jedan od njih James Armstrong (71) izjavio je: "Bila je ljupka. Sve vrijeme smo razgovarali. Tužno je što je preminula".

"Šokirani smo i tužni zbog ove tragične vijesti. Jeanette je bila omiljena njegovateljica, kolega i prijatelj posljednjih 10 godina. Bila je apsolutno nesebična i pružala je ljubav i podršku svim korisnicima kućne njege i njihovim porodicama. Nedostajaće nam svima", rekao je glasnogovornik Whitecraigs čija je izvršna direktorica Shirley Robison poručila da ova ustanova ohrabruje radnike i korisnike da potraže ljekarsku pomoć ako se ne osjećaju dobro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije