Nijemi dječak trčkarao oko Pape i osvojio simpatije prisutnih

Radiosarajevo.ba
Nijemi dječak trčkarao oko Pape i osvojio simpatije prisutnih
Foto: Hina / Nijemi dječak trčkarao oko Pape
Nijemi dječačić koji je u srijedu tokom opće audijencije "izmakao" majci te trčao po podiju ispred Pape i biskupa Georga Gansweina, uspio je za ruku povući i pripadnika Švicarske garde te osvojio simpatije prisutnih.

Dječak je uspio proći sve sigurnosne prepreke, no za njim je na podij istrčala majka nastojeći ga odvući natrag u publiku te pritom kazala Papi da su porijeklom iz Argentine. 

Nijemi dječak trčkarao oko Pape - undefinedFoto: Hina / Nijemi dječak trčkarao oko Pape

Sveti Otac kazao joj je da pusti sina da nastavi trčkarati po podiju, a potom se uz smiješak približio biskupu Gansweinu te mu tiho rekao: "Argentinac je. Oni su nedisciplinirani."

Potom je ozbiljno nastavio: "Ovaj dječak ne može govoriti. Nijem je. No u stanju je komunicirati. On komunicira." 

"I zbog nečega me potaknuo na razmišljanje: ovaj dječak je slobodan..., nedisciplinirano slobodan", dodao je, izazvavši smijeh prisutnih hodočasnika.

"Zapitao sam se jesam li i ja tako slobodan pred Bogom. Jer Isus je od nas tražio da budemo slobodni poput djece. Zatražimo milost Božju da se ovome dječaku vrati dar govora", dodao je Sveti Otac, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije