Nije znao šta je ukrao: Lopov vratio violinu vrijednu 120.000 eura

Radiosarajevo.ba
Nije znao šta je ukrao: Lopov vratio violinu vrijednu 120.000 eura
/ Ukradena violina (Foto: Policija)
Prije tačno dva mjeseca u vozu na liniji München – Starnberg nepoznati lopov ukrao je prtljag u kojem se nalazila violina.

 Mislio je da se radi o kakvom običnom instrumentu koji će za nekoliko stotina eura "utopiti" na buvljaku.

No, vlasnici violine – majka i sin iz Seefeld-Hechendorfa – znali su o kakvom dragulju se radi: "Carlo Ferdinando Landolfi nella Contrada di Santa Margarita al segno della Sirena Milano 1758", odnosno Landolfi star više od 250 godina. Vrijednost violine: 120 hiljada eura!  

Na nesreću lopova, u krađi su ga snimile kamere pa je policija odmah objavila "lov" na kradljivca unikatnog Landolfija. Već prvu noć policija je primila više do 100 dojava građana.

Na osnovu ovih informacija građana Njemačka savezna policija već je bila na tragu kradljivcu kada ih je pozvao 35-godišnjak i izrazio želju da vrati vrijedni instrument.

Po vlastitim riječima, "nije znao da je violina tako vrijedna". Ubrzo ga je policija posjetila u stanu i preuzela violinu.

Službenici policije vratili su violinu vlasnicima koji su se uvjerili da je zaista riječ o njihovom instrumentu, uz to neoštećenom tokom kratkog "izgnanstva".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije