Nezapamćena tragedija u Italiji: Pozvala lift, zakoračila i poginula

2
Radiosarajevo.ba
Nezapamćena tragedija u Italiji: Pozvala lift, zakoračila i poginula
Foto: Instagram / Selia Ditano: Tragična smrt mlade djevojke

Juče 1. jula u ranim jutarnjim satima, Selia Ditano (25) poginula je u stambenoj zgradi u gradu Fasanu, južna Italija, nakon što je zakoračila u okno lifta dok su se vrata otvorila prije nego što je dizalo stiglo na sprat. Selia je pritisnula dugme za pozivanje dizala, ne primijetivši da se lift nalazio četiri sprata niže.

Prema izvještajima italijanskih medija, Selia je pala na krov lifta koji se zaustavio na prvom spratu, što je uzrokovalo smrtonosne povrede. Njeno tijelo pronašao je otac nakon što je čuo zvuk zvona lifta koji je Selia koristila.

"Nedostajat ćeš mi svaki dan. Trebala si ostvariti sve svoje snove, pronaći pravu ljubav...", napisala je jedna njena prijateljica na društvenim mrežama, izražavajući tugu zbog gubitka Selie.

Europska unija finansirala Master plan za unapređenje Bjelašnice i Igmana u destinaciju od 365 dana

Europska unija finansirala Master plan za unapređenje Bjelašnice i Igmana u destinaciju od 365 dana

"Pretpostavljamo da je došlo do neispravnosti sistema zaključavanja. Vrata bi se trebala otvoriti tek kada lift stigne na određeni sprat", izjavio je istražitelj, prenosi Index.hr.

Ova tragična nesreća duboko je potresla zajednicu u Fasanu i izazvala pozive na poboljšanje sigurnosnih mjera u sličnim situacijama. Istraga je u toku kako bi se utvrdilo zašto su se vrata lifta otvorila prije dolaska samog dizala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije