Nezapamćena tragedija: Petero djece poginulo na igralištu

0
Radiosarajevo.ba
Nezapamćena tragedija: Petero djece poginulo na igralištu
Foto: Pixabay.com / Velika nesreća

Petero djece je poginulo, a nekoliko povrijeđeno nakon pada sa gumenog zamka u osnovnoj školi u Tasmaniji, u Australiji, koji je odletio u vazduh, saopštila je policija.

Nesreća, koju su izazvali udari vjetra, dogodila se u četvrtak na zabavnom danu u osnovnoj školi u Devonportu na Tasmaniji.

Hitne službe, među kojima je bilo i nekoliko helikoptera, brzo su stigli na mjesto nesreće, u osnovnu školu Hillcrest u gradu Devonportu, trećem najvećem naseljenom mjestu na ostrvu, piše Guardian.

Novi Zmaj oduševio: Pogledajte čudesnu asistenciju Esmira Bajraktarevića na debiju za Zmajeve

Novi Zmaj oduševio: Pogledajte čudesnu asistenciju Esmira Bajraktarevića na debiju za Zmajeve

Policija je saopštila da su djeca pala sa visine od oko 10 metara.

CNN navodi da su djeca iz šestog razreda uglavnom stari između 10 i 12 godina. Isti medij prenosi i da je petoro đaka u bolnici u teškom stanju.

Australijski premijer Scott Morrison opisao je nesreću kao "nezamislivo srceparajuću".

"Mala djeca u zabavnom danu... i to se pretvara u tako užasnu tragediju. U ovo doba godine, to vam jednostavno slama srce", rekao je on.

Hitna pomoć je brzo stigla na lice mjesta nakon nesreće. Djeci je ukazana prva pomoć prije nego što su helikopterom prebačeni u bolnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije