Nezapamćena tragedija: Dječak (11) ubijen na nogometnom terenu u Španiji, napadač pobjegao

0
Radiosarajevo.ba
Nezapamćena tragedija: Dječak (11) ubijen na nogometnom terenu u Španiji, napadač pobjegao
Foto: Prtscr / X.com / S mjesta napada

Užasne vijesti stižu iz Španije, tačnije Mocejona gdje je ubijen 11-godišnji dječak na nogometnom terenu.

Tragični događaj dogodio se u deset sati u nedjelju, kada je muškarac s kapuljačom napao žrtvu oštrim predmetom. Malena zajednica u srcu Španije šokirana je događajem i proglasila je tri dana žalosti.

Tamošnji mediji, kako ih citira Gol.hr, prenose da je napadač pokušao napasti i drugu djecu, ali ona su se u strahu brzo povukla, dok je napadnuti dječak smrtno nastradao.

Nedjelja u Sarajevu nije miran dan: Pune ulice grada koji ne miruje

Nedjelja u Sarajevu nije miran dan: Pune ulice grada koji ne miruje

Nakon zaprimljenog poziva hitne pomoći, ekipa hitne medicinske pomoći, medicinski helikopter i jedinica intenzivne njege izašla je na nogometno igralište, ali samo su mogli konstatirati njegovu smrt.

Civilna garda je već rasporedila nekoliko trupa širom grada kako bi locirala krivca, koji se iz čista mira zaletio na djecu. 

Prema ABC-u, napadač je pobjegao u sivom Ford Mondeu. Pored toga, postoji nekoliko kamera koje mogu olakšati identifikaciju krivca za smrt djeteta. Ime žrtve bilo je Mateo, a u Mocejonu su svi zaprepašteni zbog gubitka jednog od igrača i člana njihove zajednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije