Nezapamćen užas na ulicama milionskog grada: Monstrum za 8 dana ubio i pojeo 5 beskućnika

0
Radiosarajevo.ba
Nezapamćen užas na ulicama milionskog grada: Monstrum za 8 dana ubio i pojeo 5 beskućnika
Foto: Printscreen / Tadolvenkosi Ndlovu

Dvadesetogodišnji Tadolvenkosi Ndlovu osumnjičen je za pet ubistava koja su se dogodila širom Harare, prijestolnice Zimbabvea, između 28. augusta i 4. septembra kad ga je uhitila policija.

Ndlovu je navodno ubio žrtve bacajući im betonske blokove na glavu dok su spavali nakon čega im je vadio organe koristeći razbijeno staklo. Pojavljujući se u srijedu pred sudom u Harareu povukao je ranije priznanje da je kuhao i jeo meso svojih žrtava. Tvrdio je da su detektivi izvukli priznanje kanibalizma pod prinudom.

Ndlovu se sumnjiči da je pržio i pekao iznutrice žrtava na otvorenoj vatri pre nego što ih je konzumirao. Policija je psaopćila da je htio da odsiječe i genitalije jednoj od svojih žrtava, ali je pobjegao sa mjesta ubistva prije nego što je uspio.

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Mediji navode da je Ndlovu također beskućnik i da je ranije bio u zatvoru u Harareu i svom rodnom gradu Bulawayo koji je udaljen 440 km od Hararea. Također se navodi da je povezan s tri slučaja ubistva u Bulawayu u jugozapadnom Zimbabveu 2020. godine.

Postojao je široko rasprostranjen strah među velikom populacijom beskućnika u Harareu kako se širila vest o ubojstvima, piše Slobodna Dalmacija.

Izvještaji pokazuju da su neki počeli da spavaju u grupama radi sigurnosti ili su privremeno napustili Harare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije