Nevjerovatni snimci: Peking postao grad duhova zbog koronavirusa

RTS
Nevjerovatni snimci: Peking postao grad duhova zbog koronavirusa

U centru priče o koronavirusu je kineski grad Wuhan, gdje je najviše žrtava i zaraženih. Međutim, i u drugim gradovima vladaju strah i posebne mjere. Prvi smrtni slučaj od posljedica koronavirusa zabilježen je i u Pekingu.

RTS donosi reportažu s praznih ulica glavnog kineskog grada, kojima prođe tek poneki automobil i autobus.

Ko bi rekao da je to grad u kome živi više od 21 miliona stanovnika. Peking posljednjih dana izgleda kao grad duhova zbog straha od širenja novog koronavirusa, ali i zbog toga što je u toku Praznik proljeća i mnogi su otišli u svoja rodna mjesta.

Peking je ukinuo međugradske autobuse, ali gradski prijevoz i dalje funkcioniše uobičajeno. Ponedjeljkom oko pet popodne obično je saobraćajni špic. A danas na jednoj od gradskih autobuskih stanica u Pekingu tek nekoliko ljudi i uglavnom su svi zaštićeni maskama.

Na ulasku u pojedine stanice podzemne željeznice specijalni timovi putnicima mjere tjelesnu temperaturu, a higijske mjere su pojačane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije