Netanyahu govorio da je nastavak borbe u korist talaca, njihove porodice ga prekidale

1
Radiosarajevo.ba
Netanyahu govorio da je nastavak borbe u korist talaca, njihove porodice ga prekidale
Foto: EPA - EFE / Benjamin Netanyahu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu poručio je da Izrael neće uspjeti osloboditi preostale taoce u Gazi bez vojnog pritiska.

"Do sada ne bismo uspjeli osloboditi više od 100 talaca bez vojnog pritiska. I nećemo uspjeti osloboditi sve taoce bez vojnog pritiska", rekao je Netanyahu u izraelskom parlamentu.

Dogovor, koji su krajem novembra sklopili SAD, Katar i Egipat, omogućio je oslobađanje više od 100 od ukupno 240 talaca koji su zarobljeni u Gazi od napada militanata Hamasa 7. oktobra.

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

"Vojni pritisak, operativni pritisak i politički pritisak... Zato postoji jedna stvar koju nećemo učiniti - nećemo se prestati boriti", rekao je Netanyahu.

Članovi porodice talaca sjedili su u dvorani. Držali su postere svojih rođaka iza pleksiglasa i povremeno prekidali izraelskog premijera.

"Sada! Sada! Sada!", vikali su članovi porodice.

Hamas i njegov saveznik Islamski džihad odbili su u ponedjeljak egipatski prijedlog da se odreknu vlasti u Pojasu Gaze u zamjenu za trajni prekid vatre, rekla su Reutersu dva egipatska sigurnosna izvora.

Izraelske snage su ranije ovog mjeseca greškom ubile tri izraelska taoca u Gazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije