Nestalog sina pronašli šest godina kasnije na psihijatriji u Madridu

Radiosarajevo.ba
Nestalog sina pronašli šest godina kasnije na psihijatriji u Madridu
Roditelji Matthewa Greena, koji je 2010. godine nestao dok je bio u posjeti prijatelju u Španiji, nedavno su doživjeli istinski šok.

Španske vlasti su šest godina nakon nestanka javile roditeljima da je njihov sin pronađen ali zbog Zakona o zaštiti podataka ne mogu im reći gdje se nalazi.

Nakon nekoliko dana roditelji su primili e-mail u kojem se navodi da se njihov sin nalazi u psihijatrijskoj bolnici u Madridu, piše Daily Mail.

Uputivši se u Španiju, Greenovi roditelji saznali su da je njihov sin upao u probleme sa drogom i alkoholom, nakon što je optužen za silovanje.

Green se godinama nije želio javiti roditeljima i nakon što je završio u bolnici zatražio je da im se ne otkrivaju njegovi nalazi.

"Čula sam da odbija liječenje, ali nadamo se da nas želi natrag u svom životu. Možete samo zamisliti kako sam se osjećala kad sam saznala. On je odrastao čovjek, ali će uvijek biti naše dijete, rekla je majka", ispričala je za Daily Mail majka Pauline.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije