Nestala supruga bogataša: Otmičari traže 9 miliona eura

Fena
Nestala supruga bogataša: Otmičari traže 9 miliona eura
Foto: Policija Norveške / Oteta Anne-Elisabeth Falkevik Hagen
Supruzi norveškog multimilionera Toma Hagena već se mjesecima gubi trag nakon otmice, potvrdila je u srijedu policija, a prenosi BBC.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) nestala je 31. oktobra iz svog doma u blizini Osla. Od tada traje istraga, kazala je policija, no ona se provodi u tajnosti zbog "veoma ozbiljnih prijetnji", piše BBC.  Otmičari traže devet  miliona eura, pišu norveški mediji. 

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen udata je za Toma Hagena, poduzetnika čije se bogatstvo procjenjuje na oko 174 miliona eura koje je zaradio u svijetu nekretnina i energetike. Norveški finansijski časopis Kapital stavio ga je na 172. mjesto na listi najbogatijih Norvežana.

Državna medijska kuća NRK piše kako je par živio "povučenim životom" u Lorenskogu, mjestu pored Osla, a Toma Hagena je opisala kao čovjeka nesklonog medijima. Ne postoje dokazi da je gospođa Hagen na sigurnom otkad je oteta, objavila je policija, a prenosi BBC.

Policija je porodici savjetovala da ne odgovori na zahtjev otmičara, otkrio je čelnik istrage Tommy Broske. Prvu vijest o nestanku objavile su u srijedu novine Aftenposten, dodavši kako već dugo znaju za slučaj, no da nisu htjele izlaziti u javnost zbog sigurnosti otete  Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Taj list piše kako je Hagen oteta iz kupaonice svog doma, te da je dijalog s otmičarima bio "limitiran" i odvijao se putem interneta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije