'Nestala osoba': Advokati ne znaju gdje je Morsi

Radiosarajevo.ba
'Nestala osoba': Advokati ne znaju gdje je Morsi

Odbrana svrgnutog egipatskog predsjednika Mohammeda Morsija ne zna gdje se on trenutno nalazi i tvrdi da im Tužilaštvo ne dozvoljava posjetu njihovom branjeniku, javlja Anadolu Agency.

"Ne znamo gdje je pritvoren Morsi nakon ročišta koje smo 6. marta imali po optužnici za ubijanje demonstranata ispred palate El-Ittihadiyye. Uputili smo zahtjev za posjetu, ali je Tužilaštvo prekršilo zakon i odbilo naš zahtjev", izjavio je portparol Morsijeve odbrane, Mohammed ed-Dimati.

Naglasivši da odbrana ne zna u kojem zatvoru se nalazi Morsi, Dimati tvrdi da se on trenutno vodi kao nestala osoba.

Istakavši da ne postoji nikakva pravna osnova za zabranu posjete i da je to grubo kršenje prava optuženog, Dimati smatra da je riječ o još jednoj vrsti "osvete" vojnog režima prema svrgnutom predsjedniku.

Dimati je dodao da su Morsijeva djeca u nedjelju pokušala da ga posjete u zatvoru Tora, gdje se ranije nalazio, ali da su im iz uprave zatvora kazali da on trenutno nije u tom zatvoru. Isti scenario viđen je i prilikom pokušaja njihove posjete u zatvoru Burc el-Arab u Aleksandriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije