Nestala 2013: Nije bilo nikakvih tragova, a onda se dogodio preokret

Radiosarajevo.ba
Nestala 2013: Nije bilo nikakvih tragova, a onda se dogodio preokret
Foto: Facebook / Heather Anne Lacey

Policija Južne Floride ima pred sobom slučaj i težak zadatak koji podsjeća na recentan slučaj nezapamćenog zločina u Međimurju. 

Užas u Međimurju: Novi detalji stravičnog zločina koji je potresao Hrvatsku 

Moraju rekonstruirati kako je tijelo žene koja je nestala prije gotovo šest godina završio u vertikalnom zamrzivaču i na koji način je umrla.

Tijelo 30-godišnjakinje koja je 10. juna 2013. proglašena nestalom pronađeno je u mart u zamrzivaču koji je ležao odbačen na skladištu metalnog otpada. 

List The Sun Sentinel javlja kako je vlasnica skladišta nazvala policiju nakon stravičnog otkrića u martu. Forenzički istražitelji su kasnije utvrdili da tijelo pripada 30-godišnjoj ženi Heather Anne Lacey.

Njena porodica zadnji put ju je vidjela 2013. godine, a zasad nije utvrđeno kako je Heather umrla. Ko zna kada bi njena sudbina bila otkrivena da nije u februaru ove godine pronađen leš Jonathana Escarzage (36) u raspadnutom stanju, u stanu u Hollywoodu na Floridi.

Upravitelj stambene zgrade angažirao je kompaniju Lilian Arguere da iz stana ukloni sve uređaje, uključujući zamrzivač. Ležali su u skladištu sve dok Argueta nije otvorila zamrzivač mjesec dana kasnije. Za The Sun Sentinel je izjavila da je isprva mislila da je možda riječ o lutki. 

"Pomislila sam, ma ne može to biti ljudsko tijelo. Ipak, osjetio se neugodan miris", rekla je.

Hollywoodska policija istražuje slučaj. Tvrde da je Escarzaga bio zrakoplovni mehaničar slobodnjak, a forenzičari ne mogu utvrditi na koji način je umro. U njegovu organizmu nije bilo tragova droge niti nedavnih povreda.

Novine ističu da upravitelj zgrade nije znao koliko je taj frižider bio u njegovu stanu. Pokojni Escarzaga od 2017. nije zvao majstore radi popravaka kućanskihi aparata. Policija ne navodi kada su Escarzaga i Lacey preminuli niti jesu li se poznavali. Porodica djevojke nestale 2013. tvrdi da ga ne poznaju.

Također nije poznato koliko dugo je tijelo Heather bilo u zamrzivaču.

Heather Anne Lacey bila je razvedena majka troje djece. Pohađala je koledž i promijenila nekoliko poslova, ali imala je problema s ovisnošću o drogama i bila umiješana u prostituciju.

"Bila je jako pametna djevojka i mogla je postići puno, ali završila je na dnu. Problemi s drogama počeli su nakon teškog carskog reza kada je počela trošiti lijekove protiv bolova, a kasnije i droge", izjavila je njena majka.

Bila je i u zatvoru zbog krivotvorenja i krađe identiteta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije