Nesreća u zabavnom parku u SAD-a: Jedno mrtvo, sedam povrijeđenih

Anadolija
Nesreća u zabavnom parku u SAD-a: Jedno mrtvo, sedam povrijeđenih
Najmanje jedna osoba je poginula, a sedam ih je ranjeno nakon što se “raspala” jedna od vožnji u zabavnom parku u američkom gradu Ohio

Guverner savezne države Ohio John Kasich je na konferenciji za novinare održanoj kasno sinoć, kazao je kako je do nesreće došlo na spravi poznatoj kao “Fire Ball”.

Na videozapisima koje su objavili američki mediji može se vidjeti da se jedno od sjedišta na spravi otkačilo, te osobe koje su u njemu sjedile bacilo u zrak.

“Najmanje jedna osoba je poginula, a sedam je povrijeđeno, među kojima su tri u kritičnom stanju. Željeli smo da sajam u okviru kojeg se nalazio i zabavni park bude nešto lijepo, nažalost večeras smo doživjeli tragediju”, rekao je guverner Kasich.

Dodao je da su sve sprave zatvorene za korištenje sve dok se ne obavi istraga.

Organizatori su poručili kako su sve sprave, uključujući i Fire Ball, prošle više kontrola prije nego su postavljene u zabavnom parku, te da su četiri sprave koje nisu zadovoljile testove uklonjene.

Iz kompanije koja je proizvođač sprava još uvijek se nije niko oglasio. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije