Nesreća u Južnoj Koreji: Broj poginulih dosegao deset

Radiosarajevo.ba
Nesreća u Južnoj Koreji: Broj poginulih dosegao deset

Južnokorejski zvaničnici su saopćili da je broj poginulih studenata u urušavanju krova zgrade u gradu Gyeongju porastao na deset, javlja Anadolu Agency.

U saopćenju se navodi da se krov zgrade u kojoj se nalazila koncertna sala Mauna urušio u momentu kada se u zgradi odvijala proslava brucoša Busan univerziteta. U zgradi se u momentu nesreće nalazilo 560 studenata. U nesreći je povrijeđeno više od 100 studenata.

Zvaničnici su javili da su devet, od ukupno deset poginulih bili studenti.

Iz južnokorejskog Ministarstva sigurnosti i javne uprave javljaju da su dvije povrijeđene osobe i dalje u životnoj opasnosti. Uzrok urušavanja je snijeg koji je napadao na krov zgrade.

Spasilačke ekipe i dalje pretražuju ruševine, a strahuje se da bi još nekoliko tijela moglo biti pod ruševinama.

Jedan student se uspio sam izvući ispod ruševine i novinarima je kazao da se krov počeo iznenada urušavati na ljude u dvorani.

„Potom je počeo užas, vika i vapaji stradalih. Svi smo trčali ka izlazu“, kazao je preživjeli student.

Podsjećamo da su 502 osobe poginule, a 937 povrijeđene u sličnoj nesreći urušavanja trgovačkog centra Sampoong u junu prošle godine u Seulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije