Neprijatnost za lidera: Ruski vojnici Basharu Al-Assadu prepriječili put do Putina

Radiosarajevo.ba
Neprijatnost za lidera: Ruski vojnici Basharu Al-Assadu prepriječili put do Putina
Predsjednik Sirije Bashar Al-Assad doživio je neprijatnost kada su mu ruski vojnici usred njegove države prepriječili put kada je krenuo za ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tokom vojne smotre.

Putin je u ponedeljak došao u iznenadnu posetu Siriji, a u ruskoj vojnoj bazi u pokrajini Latakiji, izvršio je smotru vojnika gde im je čestitao na pobjedi protiv terorista Islamske države i naredio povlačenje velikog dijela ruskih snaga iz te zemlje.

Assad nije krio svoju ushićenost pri susretu sa Putinom, srdačno ga grleći pri susretu pred kamerama nakon što se ruski predsednik iskrcao iz aviona.

Ali, samo nekoliko trenutaka kasnije, kada je Putin krenuo u smotru ruskih vojnika, Asad je krenuo za njim. Međutim, nije stigao daleko. Jedan od ruskih vojnika koji su ga okruživali odmah ga je zaustavio rukom i, sudeći po snimku, kojeg ej objavio Ruptly TV,  dao mu do znanja da ne može da ide dalje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije