Nepoznat motiv ubistva četvorice policajaca (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Nepoznat motiv ubistva četvorice policajaca (VIDEO)

Foto: Getty

U nedjelju su u napadu iz zasjede na kafić u blizini vojne baze u američkoj državi Washington ubijena četvorica policajaca iz još nepoznata razloga, izvijestili su policijski izvori, prenosi Hina.

Glasnogovornik šerifa okruga Pierce, Ed Troyer rekao je da su policajci sjedili za stolom prije polaska u službu. Najmanje jedan osumnjičeni ušao je u kafić oko 8.15 po mjesnom vremenu i otvorio vatru na policajce.

http://www.youtube.com/watch?v=Qb3v1Ftna3c


Pucnjava se dogodila u blizini vojne baze u Tacomi, oko 56 km od Seattlea. Glasnogovornik nije objavio imena žrtava, kazavši samo kako su sva četvorica provela cijeli radni vijek u policijskoj službi te države. Također je rekao kako vlasti vjeruju da su nepoznate osobe na njih pucale s namjerom, ali nije precizirao koji im je bio motiv.

"Sigurno je riječ o napadu iz zasjede, jer su se u kafiću nalazila dva konobara i još nekoliko gostiju, a nitko od njih nije stradao", rekao je Troyer, dodavši kako su u trenutku kada su napadnuti policajci pred sobom imali laptope. Za sada je sigurno da je na policajce pucala jedna osoba, ali policija traga za još jednim osumnjičenim.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije