Neočekivani povratak: Avion letio devet sati da bi se vratio odakle je i krenuo

2
Radiosarajevo.ba
Neočekivani povratak: Avion letio devet sati da bi se vratio odakle je i krenuo
Foto: Printscreen / British Airways avio kompanija

British Airways let BA195 iz Londona za Houston doživio je neočekivani povratak na polaznu destinaciju zbog, kako je avio-kompanija navela, manjeg tehničkog kvara.

Avion, Boeing 787-9 Dreamliner, poletio je sa aerodroma London-Heathrow 10. juna sa 32 minuta kašnjenja u odnosu na planirano vrijeme.

Nakon četiri sata i 30 minuta leta, avion je neočekivano promijenio smjer i počeo se vraćati ka Heathrowu. Sletio je nazad na aerodrom u 18:54 po lokalnom vremenu, gotovo devet sati nakon polijetanja.

Održan žrijeb UEFA Lige prvaka: FK Borac saznao protivnika

Održan žrijeb UEFA Lige prvaka: FK Borac saznao protivnika

British Airways je izrazio izvinjenje putnicima koji su noć proveli u hotelima na Heathrowu prije ponovnog polijetanja narednog dana.

Iako nije precizirao razlog za povratak, neki mediji su sugerirali da je mogući uzrok problema bio u jednom od dva Rolls-Royce Trent 1000 motora, iako to ostaje nepotvrđeno.

Incident je podsjetio na sličan događaj u aprilu 2024. godine kada su putnici na El Al letu za Dubai proveli devet sati u povratku u Tel Aviv zbog oluja na njihovoj destinaciji, piše Aerotime.

Avion uključen u ovaj incident ima kapacitet od 216 putnika u četiri klase i star je 7,8 godina, isporučen nov British Airwaysu u septembru 2016. godine. Uviđaj i dalje traje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije