Navodi libanskih vlasti: Izrael preuzeo kontrolu nad komunikacijskim tornjem na aerodromu u Bejrutu

2
Radiosarajevo.ba
Navodi libanskih vlasti: Izrael preuzeo kontrolu nad komunikacijskim tornjem na aerodromu u Bejrutu
Foto: YouTube/Screenshot / Komunikacijski toranj u Bejrutu

Prema izvještajima libanskih medija, Izrael je navodno preuzeo komunikacijski sistem kontrolnog tornja u Bejrutu , upozoravajući da neće dozvoliti slijetanje iranskog teretnog aviona iz "Qasem Aira", let broj QFZ9964, jer se približavao slijetanju.

Libanski ministar saobraćaja Ali Hamieh izjavio je libanskom listu An-Nahar da je IDF presreo radio frekvenciju kontrolnog tornja međunarodnog aerodroma i upozorio da će napasti aerodrom ako tamo sleti iranski civilni avion na putu za Liban. Ministar je naveo da je brzo intervenisao i zabranio sletanje te letelice.

Napetost oko letova iz Irana koji slijeću u Liban je u svjetlu službene objave glasnogovornika IDF-a da je IDF eliminirao suosnivača i vođu Hezbolaha , Sayyed Hassana Nasrallaha, zajedno s Alijem Karakijem, komandantom Hezbolahovog Južnog fronta, i dodatnim komandantima Hezbolaha .

Konferencija o EU integracijama u Ljubuškom: "Mi smo već u Europi, samo što to ne znamo"

Konferencija o EU integracijama u Ljubuškom: "Mi smo već u Europi, samo što to ne znamo"

Nakon objave u kojoj je ime operacije otkriveno kao "Novi poredak", načelnik štaba IDF-a Herzi Halevi je izjavio da "ovo nije kraj našeg napada. Poruka je jednostavna: za svakoga ko prijeti građanima države Izrael - mi ćemo znati kako doći do vas."

IDF je dalje izvijestio da su "borbeni avioni IAF-a, vođeni preciznim obavještajnim podacima obavještajnog odjeljenja i sigurnosnog sistema, gađali centralni štab Hezbolaha, koji se nalazi ispod zemlje ispod stambene zgrade u oblasti Dahieh u Bejrutu."

Hezbollah potvrdio: Ubijen je Hassan Nasrallah

Hezbollah potvrdio: Ubijen je Hassan Nasrallah

Mađarski niskotarifni avioprevoznik Wizz Air najavio je 28. septembra da otkazuje letove za Izrael u narednih 48 sati nakon izraelskog ubistva vođe Hezbolaha Hassana Nasralaha i potencijalne eskalacije s Libanom.

Hamas je u nakon potvrde Hezbollaha 28. septembra, izdao saopštenje u kojem "žali zbog ubistva šefa Hezbolaha Hasana Nasralaha". Grupa je rekla da atentat neće uticati na "otpor" u Libanu ili Palestini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije