Napetost raste: Egipatski premijer stigao u Gazu

Radiosarajevo.ba
Napetost raste: Egipatski premijer stigao u Gazu

Šef egipatske vlade Hišam Kandil stigao je u petak ujutro u pojas Gaze na koji je od srijede izveden niz izraelskih zračnih napada, izjavio je izvor u sigurnosnim službama Hamasa koji kontrolira palestinsku enklavu.

Vezano: Priča iza strašne fotografije iz Gaze

"Egipatski premijer je stigao u Gazu preko prelaza Rafa, a zvaničnici palestinske vlade Hamas su ga dočekali", precizirao je ovaj izvor, javio je AFP, a prenijela Fena.

Izrael je nakon zračnih udara izvedenih u zoru prihvatio da na zahtjev Egipta prekine intenzivnu zračnu ofanzivu na pojas Gaze za vrijeme posjete egipatskog premijera koja će trajati tri sata, izjavio je jedan visoki izraelski zvaničnik.

Izreal je saopćio da će izraelske snage prekinuti vatru pod uvjetom da ne bude raketiranja iz Gaze prema Izraelu u tom periodu, precizirao je ovaj zvaničnik koji je želio ostati anoniman.

Vezano: Izrael pojačao udare na Gazu

"Kandil odlazi u Gazu da izrazi našu podršku palestinskom narodu i da vidi šta mu treba", izjavio je u četvrtak glasnogovornik predsjednika Muhameda Mursija Jaser Ali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije