Napadač krivio vladu za svoje probleme

0
Radiosarajevo.ba
Napadač  krivio vladu za svoje probleme
Foto: EPA-EFE / Capitol Hill

U napadu koji se jučer dogodio na američkom Kapitolu ubijen je policajac, a drugi je ranjen, no policija za sada smatra da nije riječ o terorizmu.

"Ne čini se da je napad povezan s terorizmom, no mi ćemo nastaviti s istragom", rekao je čelnik odjela Metropolitan policije u Washingtonu Robert Contree. Također je kazao kako se čini da je napadač djelovao sam.

Napadač je u incidentu ubijen. List Washington Post objavio je, pozivajući se na neimenovane izvore, da je osumnjičeni Noah Green te da je prijavljen u Virdžiniji, piše Hina.

Green je rođen u Indiani, ali je živio u Covingtonu u Virginiji. Bio je nezaposlen.

Nedavno je na sada izbrisanom Facebook profilu napisao da mu je zadnjih nekoliko godina bilo teško, a zadnjih nekoliko mjeseci bilo još i teže.

Green je sredinom marta napisao da je nedavno napustio posao "djelomično zbog nevolja, ali u konačnici u potrazi za duhovnim putovanjem" te da "pati od nuspojava lijekova koje je nesvjesno uzimao".

Pisao je i o svom zanimanju za "Naciju islama", crnački nacionalistički pokret koji je zagovarao afro-američku samodostatnost.

Na Instagramu je nekoliko sati prije napada krivio vladu SAD-a za svoje probleme, a napisao je i da vjeruje da federalna vlada na njemu pokušava provesti eksperimente s kontrolom uma.

Policija, međutim, još uvijek nije službeno identificirala napadača te je navela kako još treba utvrditi motiv napada. Prema neimenovanim policijskim izvorima, napadač nije zaveden u policijske kartoteke.

Govoreći o napadu šefica osiguranja na Kapitolu Yogananda Pittman kazala je kako se osumnjičeni zaletio automobilom na dvojicu agenata i pritom naletio na postavljenu barijeru. Potom je izašao iz automobila s nožem u ruci i krenuo prema policijskim službenicima. U napadu je jedan policajac zadobio ozljede od kojih je preminuo, dok je drugi ranjen, a napadač je ubijen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije