Napadač iz Washingtona priznao krivicu za ubistvo pet osoba

Radiosarajevo.ba
Napadač iz Washingtona priznao krivicu za ubistvo pet osoba
Napadač Arcan Cetin (20), koji je ubio pet osoba u trgovačkom centru u saveznoj američkoj državi Washington, priznao je krivicu.

Cetin je u Skagit Countyju prvi put izašao pred sudiju. Izjavio je kako shvata za šta se tereti te je prihvatio optužbe. Sud je odredio kauciju od dva miliona dolara.

On će za svaku žrtvu dobiti zatvorsku kaznu od najmanje dvadeset godina.

Ročištu su prisustvovali pojedini članovi porodica ubijenih te majka napadača.

Još uvijek traje istraga zbog čega je Cetin izveo napad, a nijedna mogućnost nije odbačena.

Prema podacima kojima raspolaže sud, Cetin je ubistva izveo za 60 sekundi.

On je usmrtio djevojku u prodavnici odjeće Macy, a zatim je usmrtio četiri odrasle osobe na odjelu za kozmetiku. Nakon toga je ostavio oružje na pult i napustio prodavnicu.

Njegovi prijatelji iz škole tvrdili su kako je Cetin bio problematičan, da se ponašao loše prema ženama i koristio neprimjerene riječi.

Savezna policija iz Washingtona gotovo 24 sata nakon napada saopćila je kako su Cetin i njegova porodica u SAD migrirali iz Turske te da su imali dozvolu za "legalni i stalni boravak u zemlji".

Američki zvaničnici saopćili kako je Cetin imao problema sa zakonom, da je vozio u alkoholiziranom stanju te vršio nasilje u porodici.

Cetin je napad izveo 23. septembra u Burlingtonu, koji je 100 kilometara udaljen od Seattlea. Usmrtio je pet osoba, od toga četiri su bile žene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije